Welke les u uit Douwe Bob’s Slow Down kan halen voor uw organisatie

Welke les u uit Douwe Bob’s Slow Down kan halen voor uw organisatie

Morgen staat er met Douwe Bob weer een Nederlandse inzending in de finale van het Eurovisie Songfestival. Het nummer Slow Down, dat de 23-jarige zanger ten gehore zal brengen, is volgens de bookmakers één van de favorieten. Het lied heeft bevat echter ook een boodschap voor de bedrijven, instellingen en organisaties van deze tijd. Aan de hand van enkele frases uit de songtekst zal ik proberen mijn punt duidelijk te maken.

I’m going nowhere and I’m going fast

Douwe Bob begint zijn nummer met een tikkende klok en de beginregels “I’m going nowhere, I’m going fast”. Deze zin en het eerste couplet omschrijft perfect de huidige markt. In de huidige economie lijken de mogelijkheden eindeloos (denk bijvoorbeeld aan het fenomeen ‘Internet of Things’) en volgen de ontwikkelingen elkaar razendsnel op. We moeten mee in deze vaart om relevant te blijven voor onze business, maar door die drang en de druk die dat met zich mee brengt, lopen we het gevaar de zicht op onze business doelen te verliezen. Doelen waar we lang over hebben nagedacht, evenals de strategie die we volgen om onze doelen te bereiken.

It seems I’ve been led astray

We moeten mee om relevant te blijven voor onze business. Maar het continu mee proberen te springen op veelbelovende ontwikkelingen, die ‘we niet kunnen negeren’, brengt het gevaar met zich mee dat we het zicht op onze business doelen verliezen, de verkeerde keuzes maken, op een dwaalspoor raken en uiteindelijk de grip op onze business verliezen.

I keep searching for an answer

De marktontwikkelingen en de (veranderende) wensen van uw klanten bepalen de context waarin u zoekt naar antwoorden op deze ontwikkelingen en wensen. Het antwoord op deze vragen is cruciaal om relevant te blijven voor uw business. Wij helpen u graag om antwoord te geven. Dit doen wij door middel van onze 360 graden aanpak. Daarin beginnen we met u even tot stilstand te brengen.

You’ve gotta slow down, brother.

In plaats van op elke golf mee te surfen, is het goed om even rustig de tijd te nemen om uw doelen en strategie scherp te krijgen en uw organisatie daarop in te richten. Stel een plan op waarin u beschrijft waar u naar toe wilt, waar u nu staat, hoe u dat wilt bereiken en welke concrete stappen u moet nemen om dat te bereiken. Business Process Management is het middel dat u helpt uw doelen te bereiken en uw organisatie flexibel, effectief en efficiënt in te richten.

I’m going straight to the target, and I’m going fast

Een effectief, efficiënt en flexibel ingerichte organisatie geeft u de tijd om nieuwe ontwikkeling te toetsen of ze helpen u de antwoorden te geven op de vragen van uw klanten. Meetmomenten geven u de ruimte om uw strategie aan te passen. Dan is het niet langer “I’m going nowhere and I’m going fast”, maar “ I’m going straight to the target, and I’m going fast “

Voor nu rest mij niets anders dan Douwe Bob succes te wensen voor de finale. Wilt u meer weten over You-Get en onze aanpak? Bekijkt u dan eens dit filmpje, voordat u morgen overschakelt naar het Songfestival. U mag ons natuurlijk ook bellen (020 737 02 76) voor een afspraak