Verzekeraars opgelet: Laat kunstmatige intelligentie het administratieve werk doen!

Verzekeraars opgelet: Laat kunstmatige intelligentie het administratieve werk doen!

Eind vorig jaar verscheen op AM:WEB, het platform voor medewerkers uit de financiële dienstverlening, een artikel over een Japanse verzekeraar die 90% van haar administratieve handelingen over wil laten nemen door Kunstmatige Intelligentie. Hiermee wil de verzekeraar haar totale werklast met ten minste één vijfde laten afnemen. Het systeem neemt taken over als het verwerken van polisaanvragen of het beantwoorden van vragen van klanten. Ook het automatisch afhandelen van claims behoort tot de doelstellingen van de Japanse verzekeraars, aldus het artikel. Medewerkers kunnen zich vervolgens specialiseren in zaken die lastig te automatiseren zijn.

You-Get ziet deze behoefte ook bij Nederlandse verzekeraars. Er kunnen enorme besparingen of kwaliteitsverbeteringen mee gerealiseerd worden. Met een van haar vaste klanten heeft You-Get inmiddels een Cognitieve module gebouwd die werk uit handen neemt dat voorheen door mensen gedaan werd. Het betreft het geautomatiseerd sorteren van inkomende klantverzoeken. De cognitieve module stuurt verschillende typen klantverzoeken nu automatisch naar de juiste afdeling, dat zorgt ervoor dat de klanten sneller worden geholpen. Bovendien wordt beslis-kritieke informatie al uit het verzoek gehaald en gevalideerd tegen het bestaande systeem, zodat de agent direct aan de slag kan met de verwerking.

Wij hebben een mini-site gepubliceerd met daarop informatie speciaal voor verzekeraars. Hier is de uitgebreide usecase van bovenstaande cognitieve module terug te vinden. Voor meer informatie over onze cognitieve modules, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met Desmin Dekker via ddekker@you-get.com of 06 29 45 72 37.