Uitdagingen in 2016

Uitdagingen in 2016

Uitdagingen in 2016

2015 is ten einde en 2016 ligt voor ons. Het eind van het jaar wordt traditioneel gebruikt voor het bedenken van plannen en strategieën voor het komende jaar. Zo ook bij You-Get. We hebben ons gebogen over de vraag: “Hoe kunnen we onze (potentiële) klanten beter helpen in 2016?”.

Samen met diverse collega’s heb ik in de afgelopen periode twee workshops en een congres bezocht, om met een frisse en kritische blik naar de online strategie van You-Get te kijken. Het onderwerp: Hoe kunnen we de markt en specifiek onze klanten ondersteunen in Business Process Management trajecten? Welke mogelijkheden zijn er, wat voor tools zijn er en wat moeten we in 2016 doen om u op het juiste moment, de juiste informatie te bieden? Interessante dagen vol nieuwe trends en inzichten.

Het is goed om zo nu en dan een stap terug te doen en kritisch te kijken naar je huidige strategie. Wat is ons doel? Met wie hebben we te maken? Wanneer hebben we met deze personen te maken? Welke vragen moeten we beantwoorden en wat hebben we daarvoor nodig? Al deze vragen komen bij elkaar in de Customer Journey. Al deze vragen hebben we in de afgelopen periode binnen You-Get proberen te beantwoorden.

De workshops, het congres en het invullen van onze Customer Journey gaven ons inzicht in waar onze strategie nog verbeterd kan worden. Welke informatie er nodig is in de verschillende fases die we hebben gedefinieerd. En welke middelen we kunnen inzetten om de juiste informatie, op het juiste ogenblik bij de juiste persoon te krijgen. De workshops gaven ons ook inzicht welke middelen we nodig hebben, welke tools daarvoor beschikbaar zijn en welke basis de online activiteiten hebben.

Waarom deze inspanningen? In 2016 willen we de kennis die wij in huis hebben met u delen op de momenten dat u dat nodig heeft. Wij willen voor u de stip aan de horizon verkennen op het gebied van Business Process Management, de best practices verzamelen en omzetten in waardevolle, relevante content.

Wij focussen ons op het verzamelen, ontsluiten en toegankelijk maken van informatie, kennis, trends en ontwikkelen in BPM, zodat u zich kunt focussen op uw kern activiteiten en business. Deze uitdaging gaan we ook dit jaar aan vanuit You-Get, en wij wensen u al het beste in 2016!