Robotic Process Automation: Waar liggen de businesscases?

Robotic Process Automation: Waar liggen de businesscases?

In dit artikel onderzoekt ICT/Magazine het opwindende RPA gebied, aangevuld met expertise vanuit You-Get. Hoe kan uw business beter worden met behulp van Robotic Process Automation (RPA)? En wat heeft dit voor invloed op het werk dat u doet? RPA geeft qua tijd en gemak meer mogelijkheden dan ooit tevoren om zinvol werk te doen, waar u voorheen niet aan toe kwam.

“We kunnen er niet meer omheen: de inzet van robots in administratieve processen, ook wel Robotic Process Automation (RPA) genoemd. Wat is het precies? Waar liggen de kansen en valkuilen? En op welke manier kunt u hier snel mee van start? Omtrent de toepassing van RPA en Artificial Intelligence (AI) bevinden we ons zo ongeveer op het punt waar internet zich bevond in 1995: het was tot iedereen doorgedrongen dat internet de manier waarop we met elkaar communiceren en zakendoen indringend zou gaan veranderen, maar niemand wist nog precies hoe. Om dat te ontdekken hadden we eerst een ‘bubble’ nodig, die uit elkaar klapte en het kaf in de nieuwe businessmodellen scheidde van het koren. Dat koren heeft onze economie voorgoed veranderd.” Lees hier het volledige artikel.

HR processen zijn in alle bedrijven te vinden, en kunnen daarmee enorm profiteren van Robotic Process Automation (RPA). RPA-expert Matthijs Schuurman van You-Get concentreert zich vooral op die processen, die eenvoudig te automatiseren zijn, en waarin momenteel nog veel mensen werkzaam zijn. Je ziet dat veel op HR-afdelingen, zegt hij. “Denk aan het ‘onboarden’ van nieuwe medewerkers, dit proces wordt nauwelijks ondersteund door HR-software, simpelweg omdat er veel onderliggende applicaties aan zijn gekoppeld. Het kost een aanzienlijk bedrag om al die koppelingen te ontwikkelen en het vereist ook veel maatwerk. Vaak wil men dat niet. “Lees hier meer over hoe RPA uw HR-wervingsproces kan optimaliseren.