Slimme tools realiseren voor de Wet open overheid

Innovatieve Woo-tooling dankzij AI

Met trots en enthousiasme gaat You-Get samen met IBM aan de slag met de opdracht voor het realiseren van Woo-hulptooling. De Wet open overheid (Woo) is de opvolger van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). In deze wet staat het recht van burgers op informatie van de overheid vastgelegd. Om snel en veilig Woo-verzoeken af te handelen, is software die privacywaarborging als hoogste prioriteit heeft essentieel. Onze experts gaan aan de slag om dit project te verwezenlijken.

Woo-tooling

Hyperautomation experts van You-Get gaan een slimme AI tool realiseren voor het verwerken van Woo-verzoeken. Dankzij AI kunnen de verzoeken sneller behandeld worden, waardoor gebruikers veel tijd besparen. De tool zal stukken automatisch in chronologische volgorde plaatsen en informatie ontdubbelen, waardoor de verwerkingstijd per verzoek significant zal afnemen. De tool die You-Get gaat ontwikkelen, doet bovendien automatisch anonimiseervoorstellen. Gebruikers kunnen hierdoor snel met de inhoud aan de slag en worden privacygevoelige gegevens beschermd.

You-Get en AI tooling

AI is een logische keuze voor het creëren van de Woo-tooling. Tijdens het opzetten van de AI tool ligt de focus op het beschermen van vertrouwelijke gegevens. Onze tool zal deze informatie automatisch aflakken. Tijdens het afhandelen van Woo-verzoeken is het belangrijk om de privacy optimaal te waarborgen en burgers toch de transparantie te bieden waar ze recht op hebben.

You-Get heeft al jarenlange ervaring met het optimaliseren van processen binnen de publieke sector, om deze zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. You-Get begeleidt opdrachtgevers gedurende het hele proces van ambitie tot realisatie, zo ook Woo-hulptooling.

De aanpak van You-Get

De aanpak van You-Get kenmerkt zich als vooruitstrevend en innovatief. Onze experts gaan aan de slag om de nieuwste technologische ontwikkelingen in te zetten voor het optimaliseren van het Woo-proces. Daarvoor maken wij gebruik van Hyperautomation. Bij deze methode werken we met geavanceerde technologieën, best of breed, die slim bij elkaar zijn gematcht:

Hyperautomation betekent de toepassing van geavanceerde technologieën, waaronder Workflow, AI en machine learning, om processen steeds verder te automatiseren, zodat de mens kan groeien”.

Hyperautomation van You-Get bewerkstelligt een effectieve kostenverlaging, tevreden burgers en hogere medewerkerstevredenheid. Tijdens de samenwerking met IBM ligt de focus op AI en Workflow. Het proces van de Woo-verzoeken bestaat uit digitaliseren, structureren, anonimiseren en publiceren. Tijdens iedere stap ontzorgt en begeleidt de Workflow You-Get verschillende overheidsorganisaties. Overzicht, schaalbaarheid en privacy spelen gedurende het hele proces de hoofdrol.

Over YOU-GET

You-Get is een ambitieuze en snelgroeiende onderneming gespecialiseerd in end-to-end Hyperautomation-diensten op het gebied van Business Process Management, Robotic Process Automation en Artificial Intelligence. Bij de organisatie werkt een internationaal team van ruim 70 professionals. Samen hebben zij meer dan 1.000.000 uur ervaring.

Meer weten over You-Get of deze casus? Neem contact op met:

Erik van Krevel

Director Business Automation

+31 6 11 87 25 55
evankrevel@you-get.com

Share on

You-Get is een:

IBM-Gold-Business-Partner

IBM Gold partners zijn in staat om klanten van A tot Z te helpen in succesvol zijn met IBM-oplossingen. Gold Partners hebben een sterk partnership met IBM en zijn experts in het werken met IBM Technologie.

Gerelateerde inzichten

Slimme tools realiseren voor de Wet open overheid

Lees hier alles over de tool van You-Get om verzoeken rondom de Wet open overheid te helpen verwerken.

Lees meer →

UWV lanceert samen met YOU-GET & IBM in zes weken het tijdelijke NOW-noodprogramma

Agile en geautomatiseerde route naar innovatie​

Soms is er maar één vonk nodig om snelle innovatie op gang te brengen. Dat was het geval voor UWV, toen de Nederlandse overheid de organisatie de opdracht gaf een programma uit te voeren om werkloosheid te voorkomen in het licht van COVID-19.

Lees meer →

Snel en effectief informatie anonimiseren voor publicatie in de publieke sector

Vanaf volgend jaar (2022) wordt de Wet Open Overheid van kracht in Nederland. Overheidsinstellingen moeten vanaf dat moment meer en meer informatie proactief gaan publiceren. Echter, naast het belang van transparantie speelt ook het belang van privacy van het individu. Voordat informatie gepubliceerd kan worden, moeten daarom de persoonsgegevens eruit gehaald worden.

Lees meer →

Zelf aan de slag met UiPath: de Belastingdienst

Veel herhalende administratieve taken hebben ervoor gezorgd dat de Belastingdienst zo’n vijf jaar geleden is begonnen om deze taken met behulp van RPA te automatiseren. You-Get begeleide het traject waarbij oude scripts omgebouwd werden naar UiPath.

Lees meer →

FAQ

Hyperautomation betekent de toepassing van geavanceerde technologieën, waaronder Workflow, AI en RPA, om processen steeds verder te automatiseren, zodat de mens kan groeien

Met Hyperautomation zet je een flexibele en wendbare organisatie neer, die snel kan inspringen op veranderende behoeftes van klanten. Dankzij automatisering bespaar je bovendien kosten en kunnen medewerkers zich focussen op interessantere taken.

Hyperautomation is een combinatie van aanpak en technologie. You-Get helpt organisaties bij het ontwikkelen van een automation first aanpak en begeleidt de implementatie van Hyperautomation oplossingen.

Met Hyperautomation streef je naar het automatiseren van zoveel mogelijk processen en taken binnen een bestaande omgeving en realiseer je nieuwe (workflow of low code) applicaties waar dat nuttig is. Bij applicatieontwikkeling realiseer je met name nieuwe systemen en vervang je oude systemen, hierbij is de doorlooptijd vaak langer. You-Get kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Blijf op de hoogte

Volg ons op LinkedIN

We posten geregeld updates en inzichten via onze LinkedIN pagina.
Volg ons via onderstaande button en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Vragen?

of bel ons op +31 (0)20 373 02 76