FORRESTER DIGITAL PROCESS AUTOMATION SOFTWARE, Q3 2017 – IBM IS KOPLOPER

FORRESTER DIGITAL PROCESS AUTOMATION SOFTWARE, Q3 2017 – IBM IS KOPLOPER

Digital Process Automation of DPA staat voor een grote verschuiving ten opzichte van traditionele BPM. Het DPA-vakgebied is een belangrijke uitbreiding hierop, onderscheidend juist door de nadruk op low code ontwikkeling, kwalitatief hoge gebruikerservaringen en innovatie gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Forrester definieert “diepe” proces toepassingen als de complexe, essentiële inspanningen die het domein van traditionele BPM zijn. Hoewel dit van toepassing blijft, verbreedt DPA deze definitie naar een breed scala aan meer situationele procesapplicaties, tot stand gekomen onder leiding van business gebruikers, met minimale IT-ondersteuning.

Om volledige digitale transformatie te bereiken, adresseren proces-gedreven applicaties de diepere, complexe behoeften waar ze traditioneel op gericht waren (oftewel diepe processen lijken op traditionele BPM-projecten), terwijl ze tegelijkertijd een platform bieden voor een groot aantal snelle, business-gedreven toepassingen (oftewel brede processen lijken meer op low-code initiatieven).

IBM (met IBM Process Transformation Manager v8.9, bestaande uit IBM BPM v8.5.7 en IBM ODM v8.9) wordt door Forrester erkend voor een sterke set aan functionaliteit (van BPM tot geavanceerd rules management, geïntegreerde RPA, dynamic case management, en meer) om diepgaande, complexe, zeer schaalbare procestoepassingen aan te pakken. Het biedt ook sterke ondersteuning voor low-code ontwikkeling en eenvoudige herbruikbaarheid van objecten, en is dus goed gepositioneerd voor organisaties die DPA breed willen inzetten. Daarnaast wordt IBM geprezen voor de bereidheid en het vermogen om disruptief te zijn, met het voorbeeld van de introductie van de Digital Business Assistant. Ook heeft de integratie van Watson cognitieve diensten in het procesaanbod van IBM een enorm potentieel.

You-Get is al vele jaren een ervaren Gold Business Partner van IBM, erkend voor haar competentie in IBM BPM en IBM ODM. We werken actief samen met de IBM DPA offering en product management teams om verder te ondersteunen en te werken aan het verbeteren van het portfolio en de mogelijkheden. You-Get is erg trots op de erkenning die IBM heeft ontvangen, en we zullen, samen met IBM, onze core expertise op het gebied van Digital Process Automation verder uitbouwen.