De opkomst van hyperautomation

Wereldwijd wordt er volop gebruik gemaakt van innovatieve technieken om processen te automatiseren. Waar toename in het gebruik van andere technologiën afneemt, zal de vraag naar automatisering de komende jaren nog fors toenemen, zo voorspellen deskundigen van analistenbureau Gartner. In 2022 steeg de totale investering voor bijvoorbeeld RPA software naar 2,9 miljard dollar, dat was ruim 19% meer dan in 2021. Een jaar eerder lag de groei nog op ruim 30 procent. Gartner voorspelt voor 2023 een groei van 17,5% naar 3,5 miljard dollar. Dit percentage ligt flink hoger dan de totale groei van de ontwikkeling van software wereldwijd.

Meer automatisering door het combineren van technologie

De landen in Noord-Amerika en dan vooral de VS nemen met 48,5% het grootste deel van de software ontwikkeling voor rpa voor hun rekening. West-Europa volgt met 19%, Japan staat met 10% op de derde plaats. De toename zit vooral in de combinatie van slimme technologie. Robots zijn natuurlijk vooral goed inzetbaar voor repeterend handmatig werk en daar valt nog veel bij te verbeteren. Door de combinatie te zoeken met AI ontstaan slimme robots, die nog meer taken van medewerkers kunnen overnemen. Door ook de iets complexere handelingen te automatiseren komen werknemers immers beschikbaar voor werkzaamheden waar het menselijk brein onmisbaar is. Hier draagt de ontwikkeling van Hyperautomation aan bij

De rol van Hyperautomation

Organisaties die inzetten op automatisering zijn steeds opzoek naar nieuwe toepassingen. Was er eerst sprake van een overstap van repetitief naar geautomatiseerd, nu is het een kwestie van de complexere processen verder uit te werken naar Hyperautomation. Dit omvat tal van mogelijke technologiecombinaties, zoals Machine Learning, Intelligent Document Processing (IDP), Workflow, Business Rules en Computer Vision. Gartner verwacht dat bedrijven die inzetten op Hyperautomation competitief voordeel hebben.

You-Get is op de toekomst voorbereid

Natuurlijk is ook You-Get voorbereid op een toekomst waarin Hyperautomation een grote rol speelt. We nauw samen met technologie-partners die inzetten op de doorontwikkeling van technologie en wij maken Hyperautomation toepasbaar voor uw organisatie. Als trotse Gold Partner van UiPath en van IBM hebben wij de juiste tools in huis om te beginnen met Hyperautomation. Ons doel is om automatisering nog beter toegankelijk te maken voor een grote doelgroep.

Over de auteur

Desmin Dekker is bij You-Get werkzaam als Director RPA & AI. You-Get is als UiPath Gold Partner al langere tijd actief in de voorhoede van robotisering en in 2020 werd Desmin zelfs uitgeroepen tot UiPath Automation Champion. Desmin helpt organisaties bij het opzetten en laten groeien van hun RPA-organisatie, zodat ze daar maximaal rendement uit kunnen halen. Hij haalt nog dagelijks voldoening uit het positieve effect dat robots op de werkvloer hebben en de verbaasde reacties van mensen als deze hun minder leuke werkzaamheden overnemen

Desmin Dekker

Share on

You-Get is een:

Een Gold Partner demonstreert een hoog niveau van RPA-kennis en heeft de technische expertise om UiPath HyperAutomation oplossingen end-2-end te leveren.

Een UiPath Services Network Partner is door UiPath op rigoureuze wijze beproefd op kwaliteit. Deze elite partners zijn uitgerust met geavanceerde methodes en technieken en hebben zich bewezen bij vele echte implementaties voor klanten.

Gerelateerde inzichten

Persbericht: ilionx neemt Hyperautomation-specialist You-Get over

Utrecht, 10 februari 2022 – IT-dienstverlener ilionx neemt met ingang van vandaag Hyperautomation-specialist You-Get over. Naast end-to-end Hyperautomation is You-Get gespecialiseerd in Robotic Process Automation (RPA) en Business Process Management (BPM). De overname van You-Get betekent voor ilionx een uitbreiding van haar kennis en expertise in deze vakgebieden en meer mogelijkheden om haar klanten goed te kunnen bedienen op het gebied van Hyperautomation.

Lees meer →

Betaalbaar woningaanbod dankzij UiPath en ABBYY: woningcorporatie Woonbron

Woonbron is een grote woningcorporatie die betaalbare woningen aanbiedt in de regio Rotterdam, waarbij de focus ligt op huurwoningen voor mensen met een kleine beurs. Om te ervaren wat RPA & AI voor hen kan betekenen, besloot Woonbron om, onder begeleiding van You-Get, een eerste kennismaking met robotics in gang te zetten. Michel Boender, projectleider informatisering en automatisering bij Woonbron, vertelt over zijn ervaringen.

Lees meer →

You-Get bereikt UiPath Service Network status

De UiPath Service Netwerk status wordt niet zomaar toegekend. We zijn er dan ook heel trots op dat You-Get onlangs door UiPath tot USN partner is benoemd. Met dit exclusieve kwaliteitskeurmerk kunnen we onze klanten nóg meer zekerheid bieden dat hun RPA implementatie bij ons in deskundige handen is.

Lees meer →

Snel en effectief informatie anonimiseren voor publicatie in de publieke sector

Vanaf volgend jaar (2022) wordt de Wet Open Overheid van kracht in Nederland. Overheidsinstellingen moeten vanaf dat moment meer en meer informatie proactief gaan publiceren. Echter, naast het belang van transparantie speelt ook het belang van privacy van het individu. Voordat informatie gepubliceerd kan worden, moeten daarom de persoonsgegevens eruit gehaald worden.

Lees meer →

RPA in handel en logistiek: De onontkoombare succesfactor

RPA in handel en logistiek: De onontkoombare succesfactor Robotic Process Automation Steeds meer organisaties innoveren hun bedrijfsprocessen met behulp van Robotic Process Automation en laten …

Lees meer →

Kansen voor Hyperautomation in de publieke sector

Kansen voor Hyperautomation in de publieke sector You-Get heeft jarenlange ervaring in de publieke sector. Hierdoor hebben we kennisgemaakt met een breed scala aan uitdagingen …

Lees meer →

You-Get Wordt UiPath Gold Partner

You-Get wordt UiPath Gold Partner Wauw super gaaf! Het You-Get RPA en AI team groeit en daarmee zijn wij sinds kort ook officieel UiPath Gold Partner. Een …

Lees meer →

Blijf op de hoogte

Volg ons op LinkedIN

We posten geregeld updates en inzichten via onze LinkedIN pagina.
Volg ons via onderstaande button en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Vragen?

of bel ons op +31 (0)20 373 02 76