Vitens

Vitens-logo-verzekering

Vitens / BPMS voor Klant & Facturatie

Klant & Facturatie succesvol met BPMs

Waterleverancier Vitens streeft ernaar om de beste dienstverlener van Nederland te zijn tegen de laagste integrale kosten per aansluiting. You-Get heeft de klantprocessen van Vitens geautomatiseerd en geeft Vitens hiermee volledig end-to-end inzicht in procesperformance. Vitens is nu in staat om haar bedrijfsprocessen continue te verbeteren, en heeft de flexibiliteit veranderingen efficiënt door te voeren. De afhankelijkheid van SAP is sterk teruggedrongen en afhandelingstijden zijn significant gereduceerd.

Key achievements

  • 30% snellere afhandeling van werk
  • Verhoging in klant- en medewerker tevredenheid
  • End-to-end proces performance inzicht
  • Snelheid van implementatie bijna 60% sneller dan in vergelijkbare veranderingstrajecten

De succesvolle implementatie van Business Process Management bij Vitens is in 2013 beloond met een Global Award for Excellence in BPM and Workflow. De jury roemde de aanpak van You-Get waarbij het oog had voor alle aspecten van de organisatie.

icon-euro

Verhoogde marge

Vitens heeft een geografisch bepaald dienstengebied met een bijbehorend aantal klanten (meer dan 5 miljoen) en tevens vastgestelde tarieven. Doordat er vergaande kostenbesparingen zijn doorgevoerd binnen het BPMS project, is de totale marge voor Vitens sterk verbeterd. Daarnaast is de klanttevredenheid en efficiëntie bij Vitens aantoonbaar toegenomen, een goede graadmeter voor het succes van de kanteling van taakgericht naar klantgericht werken.

voordelen

Bereikte efficiëntie, snelheid en kwaliteit in processen

Processen zijn met de inzet van IBM BPM efficiënter geworden, en leveren snelheid en kwaliteit. Vitens heeft nu een flexibele en efficiënte matrixorganisatie, met real-time procesbewaking, continue inzicht in de procesprestaties en kan hiermee continue verbeteren.

icon-snelheid

Kostenbesparing

De transactietijd is verkort van gemiddeld 4 minuten naar 20 seconden en het aantal onnodige telefooncontacten is verkleind met 52.000 op jaarbasis. Dit heeft mede geleid tot een FTE-besparing van 300 FTE naar 248 FTE binnen het BPMS-project.

cof

Single point of contact

Eén persoon kan nu een gehele case afhandelen. Overdrachtsmomenten tussen afdelingen of teams zijn nauwelijks meer nodig waarmee de kwaliteit omhoog gaat. De klanttevredenheid en efficiëntie bij Vitens is dan ook aantoonbaar toegenomen.

You-Get oplossingen

IBM BPM
BPM SUITE

Enthousiast?

Het team van You-Get laat u graag zien hoe we ook bij u een razendsnelle return-on investment kunnen behalen. Neem contact op en we gaan vrijblijvend met gesprek om te zien welke processen bij u geoptimaliseerd kunnen worden.

extra info

Desmin Dekker (Product Manager)
+31 (0)6 215 840 80
ddekker@you-get.com