Groothandel

Groothandel / Optimaliseren primaire processen

Orderverwerking, webshop, warehouse system, debiteurenbeheer

Een klant uit de groothandel heeft in haar zoektocht naar een nieuw ERP systeem gekozen voor een BPM oplossing. You-Get heeft alle primaire processen van deze organisatie geautomatiseerd en geoptimaliseerd. De klant heeft nu een totale ketenoplossing voor de primaire bedrijfsprocesvoering: Vanaf een offerte of bestelling tot aan levering en facturering. De totale keten is daarnaast uitgebreid met add-on’s zoals real time integraties met meer dan 10 webshops, CRM, Inkoop en 24/7 Track & Trace functionaliteit.

Om de processen op de juiste wijze te ondersteunen is het oude ERP systeem vervangen door IBM BPM, als kloppend hart van de organisatie. Orders worden hierdoor efficiënter afgehandeld.

Key achievements

  • Automatische verwerking (met Straigh Through Order Processing)
  • Papierloos kantoor
  • Klant specifieke realtime prijzen / eisen mogelijk (ook in de webshop)
  • Verbeterde customer journey

De klant heeft de vervanging van het oude ERP systeem aangegrepen als trigger voor verregaande procesverbetering. Ze verwerkt tegenwoordig meer orders met minder personeel. De klanttevredenheid is daarbij de afgelopen periode sterk gegroeid.

#PaperlessOffice #EndToEndProcesses #Warehouseintergration

Automatische verwerking

Wanneer er een klantorder binnenkomt wordt deze automatisch in behandeling genomen. De BPMS bepaalt of een order automatisch uitgeleverd kan worden. Indien er een nabewerking nodig is krijgt de betreffende afdeling een signaal.

Klantspecifieke eisen en wensen

Aanbestedingen zijn de standaard geworden. De klanten van de groothandel klant stellen hierin veel klantspecifieke eisen en wensen. De geïmplementeerde (BPM) oplossing geeft hierin zoveel flexibiliteit en overzicht, dat de processen, factuurgegevens, prijzen enz. eenvoudig klant specifiek kunnen worden gemaakt. Een volledig op business rules gebaseerd prijsmechanisme berekent real time prijzen die op elk gewenst moment aangepast kunnen worden.

Papierloos kantoor

Bij het papierloos werken is de overdracht van werkzaamheden zoveel mogelijk geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Het is niet langer nodig om met papier prints naar een andere afdeling te lopen. Orders kunnen 100% papierloos verwerkt worden.

icon-persbericht

Verbeterde Customer Journey

Met behulp van de BPM oplossing is alle relevante order- en factuurinformatie voor de klant online beschikbaar. Klachten, retour, enz. kunnen aan een specifieke orderregel worden gekoppeld, zodat er snel een antwoord gegeven kan worden.

You-Get oplossingen

Agile/Scrum
Training
Webshop intergratie

Enthousiast?

Het team van You-Get laat u graag zien hoe we ook bij u een razendsnelle return-on investment kunnen behalen. Neem contact op en we gaan vrijblijvend met gesprek om te zien welke processen bij u geoptimaliseerd kunnen worden.

extra info

Desmin Dekker (Product Manager)
+31 (0)6 215 840 80
ddekker@you-get.com