Financiële sector

Bank Risk, Control & Compliance

Risico’s volledig onder controle

Voor deze bank heeft You-Get een volledige Risk en Controle oplossing geïmplementeerd. Deze functionaliteit is breed inzetbaar en kan variëren van rapportage van operationele bedrijfsrisico’s tot en met de uitvoering van Compliance controlemaatregelen.

 

De oplossing biedt de gebruiker onder andere de mogelijkheid tot registratie van de geïdentificeerde risico’s en gekoppelde controlemaatregelen. Daarnaast kan men assessments uitvoeren, hierover rapporteren en de hieruit voortvloeiende (periodieke) acties volgens een workflow uit laten voeren. Aanvullend bevat deze oplossing een Incident Registratie & Approval workflow, waaraan ook de benodigde acties en eigenaren gekoppeld kunnen worden. De oplossing heeft gebruikersautorisaties onder andere op basis van rollen, en is eenvoudig te koppelen aan andere (rapportage) systemen.

 

Het Risk en Controle Management Informatie Systeem is gebouwd in IBM BPM(S), en ondersteunt de specificatie van risico’s, controles, en monitoring acties naar verschillende locaties, afdelingen en business onderdelen.

Key achievements

  • Verbeterde datakwaliteit en rapportage
  • Verbeterde én vereenvoudigde risico assesments
  • Incidentenafhandeling
  • Periodieke ‘Key Controls’

IBM BPM is geavanceerde software die de hoge standaarden van de financiële wereld met betrekking tot dataveiligheid en privacy kan waarborgen. Zo behoudt u altijd de volledige controle over uw processen. Rapportage van operationele bedrijfsrisico’s en uitvoering van Compliance controlemaatregelen worden zo completer en inzichtelijker.

icon-persbericht

Verbeterde datakwaliteit en rapportage

Alle data (vanuit alle locaties) wordt binnen de geïmplementeerde oplossing met de benodigde validatie centraal vastgelegd om datakwaliteit te garanderen. Door middel van gekoppelde rapportages kan de laatste status altijd ad-hoc worden opgevraagd.

icon-persbericht

Incidenten afhandeling

Alle medewerkers van de bank kunnen incidenten melden binnen de geïmplementeerde oplossing. Afhankelijk van het type en soort komt het incident via een workflow terecht bij de juiste personen in de organisatie. Dit bevordert de snelheid, het overzicht en inzicht in potentiële bottlenecks.

icon-persbericht

Verbeterde én vereenvoudigde risico assesments

Er is een volledige koppeling tussen gedefinieerde risico’s, controles, indicatoren en benodigde acties. Door dit volledige beeld kunnen risico assessments beter en makkelijker tot stand komen.

icon-persbericht

Periodieke ‘Key Controls’

Vanuit de procesoplossing worden periodiek ‘Key Controls’ en ‘Monitoring Actions’ naar de juiste personen in de organisatie gestuurd. Deze worden vervolgens met de benodigde validatie afgehandeld en vastgelegd.

You-Get oplossingen

IBM BPM
BPM SUITE

Enthousiast?

Het team van You-Get laat u graag zien hoe we ook bij u een razendsnelle return-on investment kunnen behalen. Neem contact op en we gaan vrijblijvend met gesprek om te zien welke processen bij u geoptimaliseerd kunnen worden.

extra info

Desmin Dekker (Product Manager)
+31 (0)6 215 840 80
ddekker@you-get.com