The Force.com Awakens – Business Process Management als sleutel tot echte Klantgerichtheid

Klantgerichtheid

The Force.com Awakens – Business Process Management als sleutel tot echte Klantgerichtheid

Salesforce stond in 2016 weer flink in de schijnwerpers. Met nieuwsberichten variërend van mogelijke overnames van Twitter en LinkedIn (wat alleen overtroffen werd door Microsoft), tot een sterke omzet groei en CEO en oprichter Marc Benioff die Kanye West bedankt voor zijn bijdrage aan een sterk 3e kwartaal. De Salesforce publiciteitsmachine stond in de hoogste versnelling in 2016, met als doel om in 2017 een omzet van 10 miljard dollar te realiseren.

De groei van Salesforce komt mede voort door de continue uitbreiding van het portfolio bovenop CRM, bedoeld om de Klantgerichtheid propositie kracht bij te zetten. Maar tussen alle acquisities, world tour evenementen en interne ontwikkelingen was er één onderwerp die onze aandacht trok en we beter wilden onderzoeken: de positie van Salesforce in en benadering van bedrijfsprocessen.

Het blijkt vaak moeilijk om door alle grootspraak en nieuwsberichten nog de informatie en het advies te krijgen die je nodig hebt. In onze nieuwste whitepaper gaan we in op de geschiedenis van Salesforce, de huidige positie en hun benadering van bedrijfsprocessen en workflow. We laten zien dat Klantgerichtheid nauw verbonden is met bedrijfsprocessen, en dat bedrijfsprocessen op hun beurt veel verder gaan dan alleen state-of-the-art software. Als het gaat om Klantervaring zijn bedrijfscultuur, governance, strategie en werknemers belangrijke pijlers.

We tonen aan dat het betrekken van werknemers en het luisteren naar hun verbeter voorstellen de betrokkenheid verhoogt. Werknemers zijn dé procesexperts en normaal gesproken de mensen die het nauwste in contact staan met klanten. Hun kennis en inzicht is een meerwaarde die moet worden benut. Deze verhoogde betrokkenheid geeft werknemers het gevoel dat hun mening op waarde wordt geschat; omdat ze de mogelijkheid hebben om een positieve bijdrage te leveren aan hun dagelijkse activiteiten worden ze gelukkigere werknemers. Dit heeft weer een positieve invloed op de klanten. Gelukkige, betrokken werknemers verbeteren namelijk processen en methodes, niet alleen in hun eigen belang, maar ook die van de klant.

(Her)overweegt u momenteel uw Klantgerichtheid aanpak of bent u bezorgd dat uw collega’s zich alleen focussen op IT en niet op het grote geheel? Download hieronder onze whitepaper.

Wilt u meer informatie over onze diensten of producten of wilt u doorpraten over CRM en BPM, neem dan contact met Gareth Simms (06 44 73 88 75, gsimms@you-get.com).

The Force.com Awakens - Unlocking true Customer Centricity with BPM

Wilt u deze blog in PDF vorm opslaan? Klik op de button om de PDF te downloaden.